Nieuws

Handreiking effectieve kennismaking jongeren en werkgevers

28-10-2016

aanpak-jeugdwerkloosheid

Speeddate of banenmarkt

Kennismaking tussen werkgevers en jongeren, bijvoorbeeld tijdens een speeddate of banenmarkt, kan werkzoekende jongeren aan werk helpen en negatieve beeldvorming overbruggen. De opzet en uitvoering van zoâ??n kennismaking maakt echter veel uit: een slechte kennismaking heeft geen, of zelfs een negatief (vooroordelen bevestigend) effect.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op basis van het rapport ‘Overbruggen van vooroordelen door kennismaking’ een handreiking gepubliceerd.

Tien projecten

In deze handreiking worden tien projecten beschreven waarbij kennismaking tussen werkgevers en jongeren tot stand wordt gebracht. Deze kennismaking is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste om werkzoekende jongeren en werkgevers aan elkaar te koppelen, en zo een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de jeugdwerkloosheid en een gezonde arbeidsmarkt. Ten tweede omdat kennismaking kan bijdragen aan het overbruggen van negatieve beeldvorming die soms een rol kan spelen wanneer werkgevers jongeren willen aannemen.

Doel

Het doel van deze handreiking is om beleidsmedewerkers en uitvoerders inspiratie en praktische voorbeelden te bieden waardoor een goede kennismaking tussen werkgevers en jongeren tot stand is te brengen.

© Bureau Kooimeer