Nieuws

Hoe bevlogen bent u?

06-04-2017

Slechts 14% van werkend Nederland geeft aan zich dagelijks tot een paar keer per week bevlogen te voelen, zo blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. En daar moet iets aan gebeuren, aldus Prof. Dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode University: “Er is een positieve relatie tussen bevlogenheid en prestaties van bedrijven.” 

Bevlogen mensen scoren beter

Recentelijk onderzoek door Gallup laat zien dat teams die met veel bevlogen mensen werken significant beter scoren op o.a. omzet (+20%), klanttevredenheid (+10%) en productiviteit (+17%) dan dat teams met weinig bevlogen mensen dat doen. Er valt dus veel te winnen voor de Nederlandse maatschappij en economie. En hier is vooral een rol weggelegd voor het bedrijfsleven.

Week van de Bevlogenheid

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan de psychische en lichamelijke gezondheid. Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt. Van 12 tot en met 16 juni 2017 organiseren Ronald Warmerdam en Paul van Heeringen (IMPACT on the job) daarom de Week van de Bevlogenheid. Gedurende deze week zal iedere dag een ander deelthema van bevlogenheid worden behandeld, met als doel een landelijke beweging in gang te zetten op weg naar de ambitie: “In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots.”

Werken aan bevlogenheid

Op donderdag 15 juni kunt u naar het ‘Week van de Bevlogenheid’-event in Leusden. Het thema van die middag is ‘Werken aan bevlogenheid’ en hier vertellen verschillende bevlogen sprekers hun verhaal. Hoe bevlogen bent u? De initiatiefnemers zijn nog altijd op zoek naar inspirerende succesverhalen met bevlogen mensen en leiderschap in de hoofdrol. Ze komen hiervoor graag in contact met bevlogen leiders/ondernemers die hetzelfde doel nastreven en hier samen met anderen actief invulling aan willen geven. Heeft u ook een mooi bevlogen verhaal over bevlogenheid in uw organisatie? Of praktische tips waarmee u andere leidinggevenden kunt inspireren? Laat het hen weten via info@impactonthejob.nl

Meer informatie

Bedrijven die aan de slag willen met het vergroten van bevlogenheid kunnen voor inspiratie en praktische ondersteuning als partner van de Week van de Bevlogenheid aanmelden via de website van de Week van de Bevlogenheid. Daar vindt u ook meer informatie en kaartjes voor het evenement op 15 juni 2017.

Website Week van de Bevlogenheid

© Bureau Kooimeer