Nieuws

Kamerlid Brigitte van der Burg kandidaat voor voorzitterschap NBBU

15-11-2016

Ervaring
De huidige politica heeft ruime ervaring in de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap. Als Kamerlid is ze onder andere voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor adviseerde ze met haar bedrijf BritBurg Advies bedrijven, brancheverenigingen en overheden over onder meer ondernemerschap, sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

Energie
“Ik ben zelf als ondernemer de politiek ingegaan en heb me op verschillende posities ingezet voor het MKB”, zegt Van der Burg. “Ik krijg er energie van om met ondernemers na te gaan waar kansen liggen en welke knelpunten er zijn. De flexibele arbeidsmarkt ligt bovendien politiek onder vuur. Sommige partijen en vertegenwoordigers van organisaties spreken over echte banen en flexibele banen. Maar flexibele banen zijn echte banen! Die boodschap moet benadrukt worden.”

NBBU verheugd
Scheidend voorzitter Croll is blij met de kandidatuur van Van der Burg. â??Als bestuur zijn we verheugd dat Brigitte onze voorzitter wil worden en haar ervaring en netwerk binnen de politiek wil inzetten voor de NBBU. Hiermee zetten we als branchevereniging een flinke stap vooruit in onze rol als vertegenwoordiger van de brede flex in Nederland.â?

Algemene Ledenvergadering
De leden kiezen hun nieuwe voorzitter 22 november, op de algemene ledenvergadering. Indien Van der Burg gekozen wordt â?? ze is de enige kandidaat voor het voorzitterschap â?? dan wordt zij na de Tweede Kamerverkiezingen op 23 maart benoemd tot nieuwe voorzitter.

© Bureau Kooimeer