Nieuws

Nieuwe uitzendwetten in Duitsland

24-03-2017

Als u uitzendt naar Duitsland is een vergunning verplicht als u arbeidskrachten ter beschikking stelt aan een Duits bedrijf. Als die vergunning vereist is, dan zijn er vanaf 1 april 2017 in de hoofdzaak twee zaken die gaan veranderen:

  1. Na 9 maanden is equal pay van toepassing. Met andere woorden: gelijk loon voor gelijk werk;
  2. Een uitzendkracht kan maximaal 18 maanden bij dezelfde inlener uitgezonden worden.

Eveneens nieuw zijn een reeks eisen aan de contractvorm tussen uitzendbureau en Duitse inlener. Zo moet in de kop van het contract tussen uitlener en inlener de term â??Arbeitnehmerüberlassungâ?? staan. De overeenkomst met het inlenende bedrijf moet door beide partijen persoonlijk zijn ondertekend. Als u als Nederlandse inlener uitzendpersoneel van een Nederlandse uitzendpartij mee naar Duitsland neemt, levert dat in principe geen problemen op. Het is in feite echter niet toegestaan, zo is vermeld in artikel 1b van de uitzendwet.

NBBU-leden krijgen te maken met nieuwe uitzendweten

NBBU-leden die uitzenden naar Duitsland krijgen te maken met de nieuwe regelingen. Jan Spekschoor, directeur van NBBU-lid Bas-Netwerk, zendt uit naar Duitsland en heeft te maken met de nieuwe uitzendwet. â??Als wij een uitzendkracht in Duitsland willen plaatsen, dan is de belangrijkste factor waar wij rekening mee moeten houden de nieuwe maximale uitzendperiode. Daar is nu een limiet aan gesteld,â? aldus Spekschoor.

Bereid u goed voor

Bas-Netwerk bereidt zich goed voor op de komst van de nieuwe wetgeving. Spekschoor: â??Ik heb vorige week de informatiebijeenkomst van STRICK-advocaten bijgewoond. Zij organiseerden een speciale middag over de wetswijzigingen in Duitsland. Wij hebben veel contacten met hen als het gaat om uitzenden naar Duitsland. In Nederland doet de NBBU dat allemaal voor ons en het is belangrijk om je goed te laten informeren. Ze zijn in Duitsland niet kinderachtig als het gaat om boetes bij overtreding van de wet- en regelgeving. We hebben al jaren mensen in Duitsland aan het werk en houden daarom alles scherp in de gaten, het is vooral belangrijk dat we niet over de maximale uitzendperiode gaan,â? aldus Spekschoor. â??In Duitsland zijn ze nog minder van flexibel werken dan in Nederland. Het liefst zien ze alleen maar contracten direct bij de opdrachtgever: niets via de detachering, zoals dat bij hen nog allemaal onder één noemer valt.â?

Regeren is vooruitzien

Wat er precies verandert in de wetgeving is nog niet voor iedereen even duidelijk, maar, zo zegt Spekschoor: â??Als je je van te voren een beetje verdiept hebt in Duitse wet- en regelgeving, weet je dat alles redelijk strak vastligt.â? De verdiepingsslag naar uw eigen onderneming moet u echter wel zelf maken. â??Het is handig om de juiste contacten te hebben. De informatie komt niet vanzelf op je af. In Nederland kunnen we wat dat betreft goed rekenen op de steun van de NBBU. Mijn advies: wees assertief en onderneem actie. Regeren is vooruitzien!â? aldus Jan Spekschoor van Bas-Netwerk.

Vragen? Neem contact op met de servicedesk

NBBU-leden kunnen met vragen over de nieuwe wetgeving in Duitsland terecht bij de Servicedesk. Dagelijks bereikbaar van 08.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur op 033-4760200 (keuze 1)

© Bureau Kooimeer