Nieuws

Overgangsrecht Loonkostenvoordeel

17-11-2017

De NBBU wil u graag nog een keer wijzen op het overgangsrecht met betrekking tot het Loonkostenvoordeel (LKV). Werkgevers die in de aangifte loonheffingen over het laatste aangiftetijdvak van 2017 premiekortingen toepassen, vallen in beginsel onder het overgangsrecht.

Premiekorting

Via het overgangsrecht wordt de premiekorting omgezet naar het overeenkomstige loonkostenvoordeel. Voorwaarde voor omzetting in een LKV is het toepassen van de premiekorting in de aangifte loonheffingen over het laatste aangiftetijdvak van 2017 en u dient dus bij de rubriek indicatie premiekorting ‘ja’ aan te vinken. Voor de omzetting naar een LKV is geen doelgroepverklaring nodig.

Aangifte december 2017

Het is van belang dat u dit aanvinkt bij uw aangifte over december 2017, omdat u anders mogelijk het LKV zult mislopen. Als u toch onverhoopt het vinkje vergeet aan te zetten, dan kunt u tot 1 mei 2018 correctieberichten sturen aan het UWV. Daarbij is het van belang dat u met behulp van uw software correctieberichten kunt versturen, u dient dit kort te sluiten met uw softwareleverancier. In de praktijk komt het namelijk voor dat een jaar wordt afgesloten en dat u wellicht niet meer bij de gegevens kunt.

Heeft u vragen over het Overgangsrecht of Loonkostenvoordeel? Neem dan contact op met de Servicedesk van de NBBU via 033-4760200 of servicedesk@nbbu.nl 

© Bureau Kooimeer