Nieuws

Reserveer uw Scholingsvouchers bij STOOF

08-01-2018

Van 22 januari tot en met 31 januari 2018 kunnen uitzendorganisaties een reservering maken voor scholingsvouchers via de website van STOOF. Bij uw reservering geeft u aan wat uw ambitie is qua aantal vouchers, tot maximaal 50. Voorwaarde is dat u afdraagt aan Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU). Uiterlijk 2 februari 2018 maakt STOOF bekend of u uw reservering krijgt toegekend, en hoeveel van uw reservering. Let op: u kunt aan de reservering geen rechten ontlenen. 

Voucher voor uitzendkrachten

Met een scholingsvoucher van €500,- per stuk worden uitzendkrachten met een eigen budget en een eigen keuze geënthousiasmeerd te leren. Bovendien zorgt het voor een bredere en duurzamere inzetbaarheid. De voucher is niet voor een door de uitzendwerkgever vereiste functie gerichte scholing bedoeld! Deze opleidingen dient u te bekostigen uit uw eigen scholingsbestedingsverplichting van 1,02%.

De vouchers zijn beschikbaar voor werkende uitzendkrachten werkzaam in fase A of 1-2, en niet hoger opgeleid dan MBO 4. Ook de uitzendkracht die op zoek is naar werk en in de afgelopen 3 maanden minimaal 32 uur werkzaam is geweest in fase A of fase 1-2 én geen hoger scholingsniveau dan MBO 4 heeft kan in aanmerking komen voor de voucher.

Toekenning van de vouchers

Uiterlijk 2 februari 2018 maakt STOOF bekend of u uw reservering krijgt toegekend, en hoeveel van uw reservering. Vanaf 5 februari 2018 gaat het portal om 9.00 uur open om vouchers op naam te zetten. Nadat u de voucher op naam heeft gezet gaat er direct een e-mail naar de uitzendkracht om de aanvraag te bevestigen. Daarna geldt het first come, first served principe.

Pas als de uitzendkracht de e-mail heeft bevestigd en STOOF heeft de voucher goedgekeurd, is de toekenning een feit en kan de opleiding/cursus geboekt worden. Het portal blijft open tot het maximale aantal van toegekende vouchers door STOOF is bereikt. De voucher kan niet gebruikt worden voor een opleiding die al gestart is voor toekenning van de voucher. De voucher is na uitgifte door STOOF 4 maanden geldig. Dit betekent dat in elk geval de factuur binnen die 4 maanden in het portal geüpload moet zijn.

Belangrijk: op de website van STOOF vindt u de volledige stappen rondom de scholingsvouchers.

© Bureau Kooimeer