Nieuws

Sneller indienen helpt medewerkers met een WW-uitkering

01-11-2016

Mensen met een WW-uitkering geven sinds 1 juli 2015 maandelijks op of en hoeveel ze hebben verdiend. Op basis hiervan wordt de hoogte van de uitkering vastgesteld. Om de juiste hoogte van de uitkering vast te stellen kunt u als werkgever helpen door de loongegevens zo snel mogelijk door te geven aan de Belastingdienst.

De gegevens die u als werkgever aanlevert, komen in de polisadministratie. UWV gebruikt deze informatie om het inkomstenopgave-formulier voor mensen met een uitkering alvast in te vullen. Die hoeven dan alleen maar aan te geven dat ze akkoord zijn en niet meer zelf te bedenken welke bedragen zij vanaf hun salarisstrook moeten invullen. Vervolgens kan UWV het juiste bedrag aan uitkering uitbetalen.

Door de loonaangifte goed en snel aan te leveren draagt u eraan bij dat uw medewerker direct de juiste uitkering krijgt en niet te maken krijgt met een verrekening achteraf.  Daarnaast voorkomt u dat de medewerker met vragen bij u komt als hij moeite heeft om zijn inkomstenopgave op basis van zijn salarisstrook in te vullen.

© Bureau Kooimeer