Nieuws

Werk verandert, doet u mee? Stichting Arbo Flexbranche nodigt u uit op 18 mei

22-03-2017

 

De arbeidsmarkt verandert: beroepen komen en gaan terwijl de manier waarop we (samen)werken niet hetzelfde is als tien jaar geleden. We zien dat de pensioenleeftijd stijgt, productiviteitseisen toenemen en het aantal flexibele arbeidsrelaties groeit. Dit zijn uitdagingen waar werkgevers antwoorden op proberen te vinden door middel van nieuw duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Maar welke keuzes worden daarin gemaakt met betrekking tot flexibele medewerkers? Wat is de verantwoordelijkheidsverdeling als er ook nog een uitlenende partij betrokken is zoals in het geval van uitzendkrachten?

Op 18 mei gaat de Stichting Arbo Flexbranche (STAF) in samenwerking met AWVN Young HR op zoek naar antwoorden die realistisch zijn en passen in dit veranderende tijdperk. De mogelijkheden voor flexwerkers worden verkend zodat iedereen mee kan blijven doen, terwijl tegelijkertijd wordt gekeken hoe werkgevers hun productiviteit duurzaam kunnen verbeteren. Met deze antwoorden wordt samen een visie op de betekenis van goed werkgeverschap in een nieuwe context gevormd. Een visie door en voor een nieuwe generatie HR en flexprofessionals. Bent u werkzaam in de uitzendbranche en wilt u het verschil maken voor uw flexwerkers en klanten? Doe mee!

Een programma voor â??youngâ?? professionals

Gedurende de middag krijgt u twee speedcolleges voorgeschoteld. De eerste onder de titel â??Werk verandert, wie doet mee?â?? terwijl de tweede u meeneemt in het onderwerp â??Duurzame inzetbaarheid, de zin en onzinâ??. Tussendoor gaat men aan de hand van een nieuw ontwikkeld dialooginstrument het gesprek aan. Naast de uitzendbranche zullen ook jonge HR professionals aanschuiven vanuit werkgevers aangesloten bij AWVN Young HR. Op die manier worden twee perspectieven naast elkaar geplaatst, zodat men maximaal van elkaar kan leren.

Programma

 

Vanaf 13:00 Inloop  
13:30 Speedcollege â??Werk verandert, wie doet mee?â??

Wat verandert er? Wat betekenen de veranderende arbeidsverhoudingen en de toename van flex in organisaties?

14:00 HR en uitzendbranche in dialoog over duurzame inzetbaarheid van flexibele medewerkers

Met behulp van de innovatieve koerskaart. Deze koerskaart willen we structureel gebruiken om de dialoog gaande te houden en wordt na jullie feedback verder geoptimaliseerd

15:30 Speedcollege â??De zin en onzin van duurzame inzetbaarheidâ??

Over waarom het nodig is, wat nu echt werkt en hoe je als HR een beweging creëert.

16:00 Paneldiscussie â??Hoe ziet duurzame inzetbaarheid eruit voor flexibele medewerkers?â??

Wie heeft welke rol? Welke gezamenlijke visie is er? Wat betekent goed werkgeverschap of opdrachtgeverschap straks?

16:45 Slot en netwerkborrel 

Aanmelden

Doet u mee op 18 mei? De middag begint om 13.30 en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in of rond Utrecht. Deelname is gratis en is bestemd voor iedereen werkzaam in de uitzendbranche en verantwoordelijk voor de inzet van flexkrachten en de evaluaties daarvan met opdrachtgevers. Bijvoorbeeld als intercedent, accountmanager, vestigingsmanager of vergelijkbaar. Aanmelden kan via info@arboflexbranche.nl Het aantal plaatsen is beperkt dus meld u snel aan.

© Bureau Kooimeer