Coronavirus

 

Coronavirus 

Het Coronavirus heeft op iedereen invloed. Ook op uitzendkrachten. Wij realiseren ons dat je veel vragen hebt. Wij zullen proberen deze vragen waar mogelijk te beantwoorden of zullen je doorsturen naar de desbetreffende organisatie met meer kennis.

Het versoepelen van de richtlijnen is van start. 

Volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen wij beter nog thuis werken. De telefoon is doorgeschakeld naar één collega, maar omdat maar één doorschakeling mogelijk is kan het voorkomen dat je onze Voicemail krijgt te horen als wij op dat moment al in gesprek zijn. Onze excuses voor dit ongemak. We doen onze uiterste best om alle telefoontjes aan te nemen en anders u terug te bellen. Sinds enige tijd is er regelmatig een medewerker op kantoor aanwezig.

Solliciteren is zeker mogelijk. Werk in de gehandicaptenzorg gaat gewoon door en we kunnen altijd begeleiders/verzorgers inzetten. Het sollicitatiegesprek is mogelijk op de volgende manieren: via Zoom, Skype of een telefonisch gesprek en inmiddels ook gesprekken op kantoor.  

Voor vragen als: kan ik nog naar mijn werk? Willen wij je graag doorverwijzen naar de pagina van het RIVM. Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen, ben je welkom om ons te bellen.

 

Regels vanuit de NBBU CAO:

Het bedrijf waar ik werk wordt gesloten, krijg ik dan nog loon?

Dit hangt af van welk type uitzendovereenkomst je hebt. Voor vragen kan je ons bellen.

 

Ik moet uit voorzorg in Quarantaine en kan daardoor niet werken

De GGD bepaalt of je in quarantaine moet. Of je loon wordt doorbetaald, hangt af van het type contract dat je hebt. Bij oproepcontracten geldt, dat als je niet werkt, je ook geen loon ontvangt. Bij contracten waarin is opgenomen dat het loon wordt doorbetaald, zal de werkgever wel kijken of vervangend werk vanuit huis mogelijk is. 

Veel uitzendkrachten die werken via ons worden ingezet in het onderwijs en de zorg. Wij zijn ontzettend trots en dankbaar op al onze uitzendkrachten en willen jullie bij deze nogmaals onze dank daarvoor uitspreken! Wij staan voor al jullie vragen klaar.

© Bureau Kooimeer | Privacy statement