Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

In principe nodigen wij kandidaten uit indien er een concrete vacature is waarvoor wij mensen gaan screenen. We raden iedereen aan zich in te schrijven via onze website (zie daarvoor de button op de homepage van deze website) én regelmatig de vacatures te checken die we op onze site hebben staan. Voor poolwerk van de gehandicaptenzorg en in het onderwijs  zoeken wij altijd nieuwe mensen. Veelal zult u voor een plek in een pool al op kortere termijn kunnen worden uitgenodigd, zodat we onze mensen hebben gescreend alvorens we ze ad hoc gaan inzetten.

Een uitzendbureau heeft verschillende diensten. Soms doen we alleen de werving en selectie; dat betekent dat een geschikte kandidaat direct in dienst treedt bij een van onze opdrachtgevers en niet bij ons in dienst komt. Als we u uitzenden staat u bij ons op de loonlijst voor de uren of dagen die u werkt en wordt u door Bureau Kooimeer betaalt. Feitelijk zijn wij dan werkgever. We werken via de branche-cao of die van de ABU, waarmee u nette arbeidsvoorwaarden krijgt. Dat geldt ook voor mensen die bij ons op de payroll staan en op meer langdurige basis bij een werkgever werken. Zij ontvangen bij ons hun loon en hebben met ons een arbeidsrelatie. Maar natuurlijk leggen we u dit allemaal graag uit in een uitgebreid persoonlijk gesprek indien u voor ons aan de slag gaat.

Nee, in principe kunnen wij geen werkgarantie geven. Daar staat tegenover dat we alleen mensen in onze pools opnemen waarvan we verwachten dat we die ook werkelijk iets kunnen bieden aan diensten. Maar de arbeidsmarkt is nu krap en daarom is er veel werk. In de gehandicaptenzorg zien wij daarom ook steeds langere aanvragen binnenkomen; van bijvoorbeeld een paar maanden of soms zelfs een jaar. Werk je liever op losse diensten? Dan is dit ook mogelijk. Hoewel het aanbod van werk nu groot is kan het wel eens voorkomen dat er een week of twee weken helemaal geen dienst naar u toe komt. Wij proberen uiteraard wel dergelijke ‘werkgaten’ te voorkomen; ook om onze ervaren mensen aan ons en onze eindopdrachtgevers te kunnen binden. We stellen prijs op goede en duurzame werkrelaties; ook met onze poolmensen.

Ja, dat kunnen en willen wij niet tegenhouden. We hopen natuurlijk wel dat we zo’n goede relatie krijgen met onze poolwerkers dat ze graag voor ons werken, omdat we ze echt regelmatig aan het werk kunnen houden én een goed werkgever zijn, met oog voor ieder individu.

© Bureau Kooimeer | Privacy statement