Nieuws

Kiva: het verhaal van Clenda

23-01-2018

Clenda is een 26 jarige moeder van 2 kinderen. Acht jaar geleden is ze begonnen met het opbouwen van haar familie boerderij. Ze heeft 1 boerderijhulp in dienst en verkoopt de melk die haar koe geproduceerd heeft op de lokale markt. Om de melkproductie te vergroten en meer inkomen te generen heeft Clenda bij Kiva een lening van 300 dollar aangevraagd. Dit bedrag is uiteindelijk wereldwijd door 12 verschillende Kiva-leners gefinancieerd. Het extra inkomen die Clenda hierdoor zal genereren besteedt ze aan het lesgeld voor haar kinderen en het verbeteren van hun leefomstandigheden. Haar droom is om nog meer koeien te kunnen kopen wanneer de melkproductie verder groeit. Haar lening is onderhand alweer terugbetaald. 

Wij steunen al enige jaren Kiva. Kiva is een non profit organisatie met de missie om mensen in contact te brengen met elkaar aan de hand van kleine leningen om armoede tegen te gaan. Deze organisatie steunt mensen die graag een betere toekomst voor hunzelf, hun familie en hun community willen creëren.  

Wij hebben niet dit project gesteund maar wij steunen een aantal andere projecten met Kiva. In verband met privacy redenen hebben wij gekozen om het verhaal van Clenda te delen als voorbeeld omdat er toestemming is voor het vrijgeven van haar verhaal. Ben jij benieuwd hoe haar lening is verlopen? Bekijk hier

© Bureau Kooimeer | Privacy statement